• 2310 676 480 | 2310 888 770 | 697 855 7777
 • Δευ - Παρ 8:30 π.μ. - 9:30 μ.μ
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βεβαίωση Μηχανικού

Σύμφωνα με τον νόμο 4178/13 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων απαιτείται βεβαίωση μηχανικού. Είναι μια πιστοποίηση ότι το ακίνητο δεν έχει πολεοδομικές παραβάσεις.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει ο πολιτικός μηχανικός, έτσι ώστε να εκδώσει τη βεβαίωση είναι τα παρακάτω:

 • Στέλεχος οικοδομικής άδειας
 • Τοπογραφικό διάγραμμα
 • Εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια από την πολεοδομία (κατόψεις, όψεις, τομές)
 • Τίτλοι ιδιοκτησίας
 • Νομιμοποιητικά στοιχεία και έγγραφα σε περίπτωση αυθαιρέτου
 • Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη

Η βεβαίωση μηχανικού συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα.

Δεν απαιτείται υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος:

 1. Για ακίνητα εντός σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού για τα οποία μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχει καταρτιστεί συμβολαιογραφική πράξη σύσταση οριζόντιων-καθέτων ιδιοκτησιών ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια ή έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής.
 2. Για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης μη άρτια και μη οικοδομήσιμα σύμφωνα με το εμβαδόν του τίτλου.
 3. Για ακίνητα που προέρχονται από αναδασμό και διανομή με αντικειμενική αξία αυτών έως 15.000 ευρώ (εκτός αυτών που βρίσκονται εντός καθορισμένης ΖΟΕ).

Η βεβαίωση του μηχανικού αφορά όλα τα ακίνητα με ή χωρίς κτίσμα και διασφαλίζει τον αγοραστή και τον ιδιοκτήτη σε μία μεταβίβαση, την πιθανή ακύρωση του συμβολαίου λόγω πολεοδομικών αυθαιρεσιών, ή παραβάσεων που μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να μη γνωρίζει. Βεβαίωση μηχανικού είναι υποχρεωτική και για τη μεταβίβαση οικοπέδων και γηπέδων. Η βεβαίωση μηχανικού σε αυτή την περίπτωση θα αναγράφει ότι δεν υπάρχει κτίσμα εντός του οικοπέδου.

Η βεβαίωση μηχανικού έχει διάρκεια 2 μήνες και φέρει έναν ειδικό μοναδικό αριθμό γνησιότητας στη βάση της και συνοδεύεται από τον ιστότοπο εξακρίβωσης της γνησιότητάς της.

Σε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς, δωρεάς αιτία θανάτου ή για οποιαδήποτε ενοικίαση του ακινήτου σας δεν απαιτείται βεβαίωση μηχανικού.
Η εταιρεία μας μπορεί να εκδώσει βεβαίωση μηχανικού σε 24 ώρες, μετά από έλεγχο με αυτοψία του μηχανικού μας στο ακίνητο και αφού  δεν διαπιστωθούν πολεοδομικές παραβάσεις. Επίσης μπορούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην πολεοδομία για τη συλλογή των εγγράφων που απαιτούνται για την έκδοση της βεβαίωσης μηχανικού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας εκδώσουμε τη βεβαίωση μηχανικού που θα χρειαστείτε. Αν διαπιστωθεί αυθαιρεσία στο ακίνητο χρειάζεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για ρύθμιση αυθαιρέτου.

Η Open Plan ενημερώνεται συνεχώς για την νομοθεσία και τις νέες τεχνολογίες των υλικών ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του ακινήτου. Προτείνει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φροντίζει για την αξία και το μέλλον του σπιτιού σας.
Για την απλοποίηση των πλάνων σας και τη διευκόλυνση των οικονομικών προσδοκιών σας, η Open Plan έχει έτοιμες λύσεις - πακέτα προσφορών για συνήθεις συμβατικές εργασίες ανακαίνισης σπιτιού με διαβάθμιση παρεμβάσεων ανάλογα με την κάθε περίπτωση, ξεκινώντας από την εκδοχή της μερικής ανακαίνισης και καταλήγοντας σε ολοκληρωμένη λύση ολικής ανακαίνισης.
Τέλος δίνει τη δυνατότητα ευκολιών πληρωμής με ποικίλους τρόπους όπως οι άτοκες δόσεις και οι πραγματικές εκπτώσεις μέσω των προσφορών και της αξιολόγησης των αναγκών σας.

© 2016 anakainisi-thessaloniki.com All Rights Reserved.